Junior Financial Reporter – Utrecht

SOLLICITEREN MET CV

Introductie

Financial Reporting | Accounting | Cijfermatig | Internationaal | DNB & ECB | LEAN | € 3.000 (40 uur) | Ruim trainingsbudget | Utrecht

Word jij enthousiast van financiële data en accounting? Ben jij gedreven en analytisch sterk? Wil je werken voor en getraind worden door een aansprekende grote internationale bank? Dan is de functie als Junior Financial Reporter iets voor jou! Lees snel verder


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationale bank, die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Je komt terecht op de afdeling Financial Group Reporting. Deze afdeling richt zich op het aanleveren van betrouwbare financiële informatie ten behoeve van de externe verslaggeving van de bank. Daarnaast rapporteren zij rechtstreeks aan de toezichthouders (DNB, ECB en andere Europese bankautoriteiten en toezichthouders). Deze toezichthouders passen hun vereisten in hoog tempo aan. Hierdoor krijgt de afdeling meer verantwoordelijkheden, zoals het registeren van de interne datastromen en het bewaken van de data kwaliteit.


Functie

Je bent onder andere verantwoordelijk voor finance en accounting werkzaamheden met betrekking tot diverse rapportages. Deze activiteiten worden uitgevoerd in overeenstemming met International Financial Reporting Standards (IFRS) en European Banking Authority (EBA) met als doel financiële verslaggeving (Financial Reporting (FINREP) en jaarrekening) voor de bank en rapportage aan de toezichthouders (De Nederlandsche Bank (DNB) en Europese Centrale Bank (ECB)). Ook houd jij je bezig met het stroomlijnen en automatiseren van zowel nieuwe als bestaande processen, gericht op het verbeteren van zowel de efficiëntie als de kwaliteit van financiële rapportageactiviteiten. Je gaat via de LEAN methodologie te werk met als doel het creëren van waarde voor de klant in alle processen en de efficiëntie van het hele team te verbeteren.

Verder richt jij je op het verzamelen, analyseren en doorgronden van grote hoeveelheden data. Je weet door jouw sterke analytische en communicatieve kwaliteiten verbindingen te leggen tussen verschillende data en schept hiermee orde en inzicht in de materie. Je neemt verantwoordelijkheid en je houdt ervan om zelfstandig zaken op te pakken.


Functie eisen

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie, ben jij of heb jij:

  • Een Master in Finance, Accounting & Control, Business Administration, Bedrijfseconomie, of vergelijkbaar;
  • 0 – 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Cijfermatig zeer sterk;
  • Affiniteit met IT systemen en processen;
  • Affiniteit met financiële producten;
  • Pro-actieve persoonlijkheid en communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels.


Aanbod

Als Junior Financial Reporter kom je goed tot je recht in een dynamische en internationale omgeving. De bank is volop in beweging en je zult veranderprocessen van dichtbij meemaken. Verder zal je een snelle leercurve doormaken op het analytische vlak en leer je veel over de bancaire organisatie, voorkomende producten en systemen. Je gaat werken in een leuk team van ambitieuze mensen en je bent een belangrijke stakeholder binnen de bank. Je komt met veel andere afdelingen (ook in het buitenland) in contact. Je zult deelnemen aan het interne trainingsprogramma van de opdrachtgever en je krijgt persoonlijke coaching. Daarnaast krijg je een extra studiebudget voor het volgen van externe opleiding en/of trainingen.


Sollicitatie

Herken jij je in bovenstaand profiel? Solliciteren kan via één van de onderstaande knoppen. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Floor van Ligten via +31 20 489 23 20 of mail naar recruitment@youngfinancials.com.

Solliciteren
SOLLICITEREN MET CV
Jouw contactpersoon
Floor van Ligten
Accountmanager
recruitment@youngfinancials.com +31204892320
Contact me on whatsapp

Niets voor jou?

Ken jij de perfecte kandidaat?

Laat het ons weten en win een Apple iPad!
FRIEND'S EMAIL
Message