Junior Finance & Risk Data Analist – Utrecht

SOLLICITEREN MET CV

Introductie

Junior | Finance & Risk | Data Analist | Cijfermatig | Big Data | International Bank | Utrecht | € 2.700 – € 3.300

Ambieer jij een baan waarbij je grote hoeveelheden (risk) data analyseert en doorgrondt? En wil je werken voor een aansprekende grote internationale bank? Dan is de functie als Junior Finance & Risk Data Analist iets voor jou! Lees snel verder.


Organisatie

Onze opdrachtgever is een internationale bank in Utrecht die actief is op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. Je komt terecht op de afdeling Liquidity Risk Reporting. De afdeling is hét data platform van de bank en levert operationele excellentie. Deze dynamische omgeving biedt jou de ultieme kans om jezelf verder te ontwikkelen in Risk Reporting. Je gaat bijdragen aan het verzamelen en consolideren van risk gerelateerde data van professionele, internationale klanten van de bank. Over deze data wordt maandelijks gerapporteerd aan externe partijen zoals DNB, ECB en andere Europese bankautoriteiten en toezichthouders.


Functie

Je bent onder andere verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en doorgronden van grote hoeveelheden risk gerelateerde data. Door jouw sterke analytische en communicatieve kwaliteiten weet jij verbindingen te leggen tussen verschillende data waardoor je orde en inzicht schept in de materie en faciliteer je de bank in rapportages over Liquidity Risk. Jouw werkt vormt mede het fundament waarop het senior management, thesaurie en riskmanagement beleidsbeslissingen nemen. Waar de nadruk traditioneel werd gelegd op deze rapportages, verschuift deze langzaam naar het regisseren van datastromen en het bewaken van de data kwaliteit. Voor jou betekent dit meer verantwoordelijkheden en gelijktijdig een verdieping van de huidige functie. Door je contacten met Risk Management en IT draag je zorg voor een goede vastlegging van data in de keten.

Binnen het financiële domein claim je de ruimte die nodig is om de benodigde veranderingen te realiseren. De wijze waarop jij hier een bijdrage aan levert, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je beschikt over de juiste kennis van financiële producten en je hebt affiniteit met IT. Uiteraard word je in jouw werkzaamheden bijgestaan door ervaren collega’s en neem je deel aan het interne opleidingstraject van de bank, waardoor je processen beter kunt begrijpen.


Functie eisen

Om succesvol te zijn als Junior Finance & Risk Data Analist voldoen je aan de volgende vereisten:

  • Master afgerond in Finance, Business Administration, Bedrijfseconomie, of vergelijkbaar;
  • 0-3 werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • Cijfermatig zeer sterk;
  • Affiniteit met IT systemen en processen;
  • Kennis van of ervaring met SQL is een pré;
  • Pro-actieve persoonlijkheid en ben je communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels;
  • Je bent in staat om verbanden tussen data te leggen.


Aanbod

Als Junior Finance & Risk Data Analist heb je een zeer uitdagende functie in een dynamische en internationale omgeving. Je kunt hier inhoudelijk veel leren over de bancaire organisatie, voorkomende producten en systemen. Ook zal je een snelle leercurve doormaken op het analytische vlak en het werken binnen een ‘state of the art’ big data werkomgeving. Je gaat werken in een leuk team van ambitieuze Young Professionals en je werkt voor belangrijke stakeholders binnen en buiten de bank. Het steeds maar toenemende belang van Risk Management maakt dit een hele interessante werkomgeving voor jou!

Hiernaast ontvang je afhankelijk van jouw kennis en/of werkervaring een competitief salaris van € 2.700 – € 3.300 en neem je deel aan het interne opleidingsprogramma van onze cliënt. Daarnaast heb je de beschikking over een ruim studiebudget voor het volgen van externe opleiding en/of trainingen. Je krijgt volledige reiskostenvergoeding in de vorm van kilometervergoeding of een NS Business Card.


Sollicitatie

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag leren kennen! Je kunt direct solliciteren via een van onderstaande buttons. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Michel Maaswinkel via +31 20 489 23 20 of stuur een e-mail naar michel.maaswinkel@youngfinancials.nl.

Solliciteren
FRIEND'S EMAIL
Message