Junior Effecten Data Analist – Amsterdam

SOLLICITEREN MET CV

Introductie

Effectendata | Beleggingsadministratie | Analytisch | MSc Starterspositie | Amsterdam

Wil jij carrière maken bij een internationale bank in Amsterdam? Dat komt goed uit, want wij hebben een uitdagende startersfunctie beschikbaar als Junior Effecten Data Analist! Wanneer jij hier aan de slag gaat, ben je verantwoordelijk voor een accurate output van complexe effectendata voor de beleggingsadministratie. Ben jij cijfermatig sterk? Dan is deze job dé kickstart van jouw financiële carrière!


Organisatie

Onze opdrachtgever richt zich op professionele beleggers zoals pensioenfondsen, verzekeraars en beleggingsfondsen. Deze internationale bank heeft een uitstekende reputatie en een leidende positie binnen de financiële wereld. Deze bank zorgt dat cliënten (kunnen) voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving rondom beleggingsactiviteiten. Je komt terecht in een dynamische en stimulerende werkomgeving waarin je veel kunt leren over de effectenwereld.


Functie

De afdeling is van cruciaal belang voor de gehele bank en is verantwoordelijk voor het inwinnen, het controleren en het aanleveren van alle effectendata. Op basis van deze informatie worden koers- en effectenwaarderingen opgesteld. Voor deze functie is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Daarom heeft het bedrijf veel aandacht voor het verdiepen en uitbreiden van jouw kennis! Denk hierbij aan kennis over beleggingsinstrumenten, prospecti, fondsstructuren en relevante wet- en regelgeving. Met deze kennis kan jij niet alleen de dienstverlening van de bank verder ontwikkelen, maar ook jezelf. Zo til jij jouw eigen carrière naar een hoger niveau! Binnen de functie ben je verantwoordelijk voor o.a.:

 • Het onderzoeken en inwinnen van de meest recente markteffecten
 • Het inlezen en controleren van de koersen van effecten aandelen, obligaties en derivaten
 • Deze informatie correct aanleveren aan andere afdelingen van de bank
 • Fungeren als aanspreekpunt voor interne en externe gebruikers van effectenkoersen


Functie-eisen

Om succesvol te zijn als Junior Effecten Data Analist ben of heb jij:

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding in de richting Bedrijfskunde, Economie of Finance;
 • 0-1 jaar ervaring in soortgelijke positie;
 • Je beschikt over een gezonde dosis lef;
 • Uitstekende Excel vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Cijfermatig sterk, analytisch en probleemoplossend vermogen
 • Proactief, leergierig en communicatief vaardig


Aanbod

Je krijgt de kans om uitgebreide kennis en ervaring op te doen die je in staat stelt te groeien binnen het team en de organisatie! Binnen de afdeling word je opgeleid door ervaren specialisten en zijn er goede doorgroeimogelijkheden. Je hebt bovendien veel verantwoordelijkheden en werkt in een dynamische omgeving waarbij je nauw verbonden bent met een groep professionele cliënten. Wij bieden jou een uitstekend salaris op basis van een 36-urige werkweek. Je krijgt daarnaast, vanzelfsprekend, goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo neem je deel aan onze pensioenregeling, worden jouw reiskosten woon-werkverkeer vergoed en ontvang je 8% vakantietoeslag. Deze uitdagende baan met veel doorgroeimogelijkheden is dus dé kickstart voor jouw financiële carrière!


Sollicitatie

Enthousiast over deze functie? Dan willen we je graag leren kennen! Je kunt direct solliciteren via onderstaande button. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Michel Maaswinkel via +31 20 489 23 20 of stuur een e-mail naar recruitment@youngfinancials.com.

Solliciteren
SOLLICITEREN MET CV
Jouw contactpersoon
Michel Maaswinkel
Founder & Managing Director
recruitment@youngfinancials.com +31204892320
Contact me on whatsapp

Niets voor jou?

Ken jij de perfecte kandidaat?

Laat het ons weten en win een Apple iPad!
FRIEND'S EMAIL
Message