Junior Analist Beleggingsfondsen – Amsterdam

SOLLICITEREN MET CV

Introductie

Junior Analist Beleggingsfondsen | Asset Management | 40 uur | Ruim trainingsbudget | Amsterdam

Word jij enthousiast van fondsen- en vermogensbeheer? Ben jij daarnaast per direct op zoek naar een afwisselende en dynamische functie? Dan kun jij zomaar dé nieuwe Junior Analist Beleggingsfondsen worden bij een vooraanstaande internationale Asset Management organisatie! Iets voor jou? Lees dan snel verder!


Organisatie

De organisatie ligt in een vooraanstaande en vermogende internationale (holding) groep van bedrijven. Deze bedrijven werken zelfstandig en richten zich op o.a. Vastgoedontwikkeling, Private Equity, Investment Management en Asset Management.

Jij gaat werken voor hun Asset Management bedrijf. Hier wordt voor €1 biljoen aan vermogen beheerd. De functie ligt op de afdeling Operations. Deze afdeling houdt zich bezig met advies op het gebied van aandelen, vastrentende waarden, onroerend goed en alternatieve beleggingen. Ook doen zij de administratieve verwerking van de beleggingen. De cliënten van deze organisatie variëren van ‘private wealth’ cliënten binnen de holding groep tot charitatieve en goede doelen instellingen.


Functie

Als Junior Analist Beleggingsfondsen ga jij aan de slag met de rapportages en beleggingsadministratie. Jouw werkzaamheden zijn in de volledige breedte van operations asset management. Denk o.a. aan de voorbereiding en verwerking van diverse transacties, cash management, vaststelling van Net Asset Value waarden en controle, en de monitoring en rapportage hiervan. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de aanlevering van relevante cijfers aan toezichthouders: Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Binnen deze functie onderhoud je interne en externe contacten met portfoliomanagers, investment analisten, juridische- en fiscale specialisten, custodian, externe accountants en dochterkantoren.

Ook wordt er binnen deze functie verwacht dat jij actief meewerkt aan procesverbeteringen. Hierbij sta jij in nauw contact met de afdeling Change & IT. Bijvoorbeeld voor het realiseren van een nieuwe invalshoek in een Performance Attributie rapportage en/of het verbeteren van een proces.

In deze functie krijg jij de unieke kans om een sterke en brede basis op te bouwen voor een verdere carrière binnen asset management. Naast een mogelijkheid tot het behalen van een CFA leer jij de systemen en processen kennen. Ook sta jij in contact met o.a. investment managers en portfolio managers die je meer kunnen leren over asset management.


Functie eisen

  • Een afgeronde Bachelor of Master in economische/financiële richting of een andere relevante opleiding met een stevige cijfermatig-analytische component;
  • 0-2 Jaar werkervaring;
  • Goede kennis van Excel;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een initiatiefrijke zelfstarter met een no-nonsense instelling;
  • Communicatief sterk en stelt goede vragen;
  • Hands-on mentaliteit en aanpakker.


Aanbod

Als Junior Analist Beleggingsfondsen kom je goed tot je recht in een internationale, dynamische en professionele omgeving. De organisatie is volop in beweging en je draagt bij aan veranderprocessen. Je gaat werken binnen een hoogwaardige asset management omgeving en met collega’s waar je veel van kunt leren. Verder zal je een snelle leercurve doormaken op het analytische vlak en maak je kennis met alle facetten van vermogensbeheer. Daarnaast onderhoud je contacten met portfoliomanagers, investment analisten, juridische- en fiscale specialisten, custodian, externe accountants en dochterkantoren. Je neemt deel aan het interne trainingsprogramma van de opdrachtgever en je krijgt persoonlijke coaching. Er wordt een marktconform salaris aangeboden en met prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijg je een ruim studiebudget voor het volgen van externe opleiding en/of trainingen.


Sollicitatie

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan willen we je graag leren kennen! Je kunt direct solliciteren via onderstaande button. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Michel Maaswinkel via +31 20 489 23 20 of stuur een e-mail naar recruitment@youngfinancials.com.

Solliciteren
SOLLICITEREN MET CV
Jouw contactpersoon
Michel Maaswinkel
Founder & Managing Director
recruitment@youngfinancials.com +31204892320
Contact me on whatsapp

Niets voor jou?

Ken jij de perfecte kandidaat?

Laat het ons weten en win een Apple iPad!
FRIEND'S EMAIL
Message