EVEN VOORSTELLEN: Mirre Bolhuis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Young Financials groeit! We mogen weer een nieuwe collega verwelkomen. Deze keer heeft ons HR Support team een nieuwe aanwinst. Mirre is 23 jaar oud, komt uit Baarn, maar woont inmiddels alweer zo’n vijf jaar in Amsterdam. Ze heeft een bachelor in Psychologie en is nu haar master Business Administration: Leadership & Change Management aan het afronden. Naast werk en studie, is ze veel met vrienden en sport ze vaak. Verder is Mirre een groot supporter van de horeca!

 

Waarom heb je gekozen voor Young Financials?

‘Ik heb gekozen voor Young Financials, omdat ik op zoek was naar een studiegerelateerde baan. Ik vind het leuk dat ik bij Young Financials een ‘kijkje in de keuken’ kan nemen bij alle verschillende functies binnen het bedrijf. Zelf zit ik in het HR Support team, maar omdat het zo’n klein en hecht team is, krijg ik van iedereen mee waar ze mee bezig zijn. Er is hele goede communicatie binnen het team en successen worden samen gevierd.’

 

Wat houdt jouw functie precies in?

‘Ik ben onderdeel van het HR Support team. Dit houdt in dat ik mij, samen met mijn collega’s, bezighoud met alle personeelsgerelateerde zaken. Zo ben ik het eerste aanspreekpunt van onze medewerkers. Ook ben ik verantwoordelijk voor de personeelsadministratie en het optimaliseren van de HR processen. Ik vind vooral de afwisseling in het werk heel leuk, hierdoor is een werkdag nooit hetzelfde!’

 

Welke kwaliteiten zijn belangrijk voor jouw rol binnen het HR Support team?

‘Het is ontzettend belangrijk om sterke communicatievaardigheden te hebben. Dit betekent ook goed kunnen luisteren! Hierdoor voelen de werknemers zich op hun gemak en worden eventuele problemen makkelijker aangekaart. Verder is het heel belangrijk dat je goed met vertrouwelijke informatie kan omgaan en secuur te werk gaat. Daarnaast krijg je als HR Support medewerker veel te maken met ad hoc werkzaamheden, dus flexibiliteit is zeker gewenst. Binnen mijn functie merk je duidelijk het belang van menselijk kapitaal binnen een organisatie. Goede werknemers maken écht het verschil, dus aan ons de taak om tevredenheid onder het personeel te garanderen!’

De arbeidsmarkt in 2022: corona, krapte en engagement

Onze manier van werken is de afgelopen jaren enorm veranderd. De coronapandemie heeft hierin een grote rol gespeeld: meer dan ooit werkten we thuis, gebruikten we nieuwe technologieën om met

Goudmijn of bodemloze put? De wildernis van vacatures

‘Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal opnieuw sneller toe dan de vermindering van de werkloosheid.’ kopte het NRC afgelopen week1. Veel werkzoekenden zullen dit zeker gemerkt hebben. Vacatures